Business Model Canvas – Burgerweeshuis Deventer

15 Sep 2011, Posted by Bas Mennink in Blog, Business Model Canvas

Voor het Burgerweeshuis in Deventer maakte ik een Business Model Canvas. Hun business model is bijzonder veelzijdig. De core business is een podium voor muziek. Daarnaast is er in het business model van het Burgerweeshuis veel ruimte meerdere geldstromen. Het is een soort multisided platform….

Coollearning onderwijs met plezier en effect

25 Feb 2011, Posted by Bas Mennink in Projecten

Inzet van moderne media om het onderwijs te ondersteunen. Een van mijn projecten is Coollearning. Coollearning biedt een mogelijkheid voor begeleiders zoals docenten, trainers of therapeuten, te sturen op gewenst gedrag.

Je klant, je dacht dat je het wist

18 Mar 2010, Posted by Bas Mennink in Blog

Een filmpje met een les voor uitgeverijen. Deze les is echter voor ons allemaal interessant. Het is vrij algemeen bekend dat veel uitgeverijen het op dit moment niet gemakkelijk hebben. Het zijn vaak bedrijven met een grote erfenis aan verouderde businessmodellen. Deze modellen moeten nu…

Het beginnen van een movement.

17 Mar 2010, Posted by Bas Mennink in Blog

Dit is een briljant filmpje over leiderschap. Over hoe je een “movement” begint. Dit gaat over de tipping point in actie. Wees bereid om je nek uit te steken en wie weet wat er gebeurt.

De ervaring van een vogelkooi

04 Jan 2010, Posted by Bas Mennink in Projecten

Een geanimeerd verhaal over een vogeltje. Het vogeltje ontdekt de beperking van zijn kooi en komt er achter dat zijn weg naar buiten eigenlijk alleen door innerlijke obstakels wordt tegengehouden.