Jouw Business Model Canvas in kaart en gevisualiseerd

 

Neem betere beslissingen door meer
inzicht in je business model!

Breng je business model in kaart en maak er een visual van die te gebruiken is voor je eigen inzicht en om met anderen te kunnen communiceren.

Of het nu gaat om een bestaande business of een nieuw idee, het Business Model Canvas is altijd waardevol om in te vullen. Het geeft je inzicht en stelt je in staat in Jip en Janneke taal met anderen over je business model te praten.

MIJN WERKWIJZE

1. Verkenning

Samen maken we een verkenning van het business model. We beginnen met een leeg vel of whiteboard. Stap voor stap neem ik je mee door de bouwstenen van het canvas.
De verkenning is bruikbaar om voor jezelf eens goed na te gaan of het gekozen businessmodel werkt, past of eventueel aangepast dient te worden.

2. Schets

Aan de hand van de verkenning die we hebben gedaan, maak ik een schets van de visuals die voor jouw canvas van toepassing zijn. Deze schets is al krachtig en je kan met deze schets gesprekken met anderen aangaan over het businessmodel.

3. Artwork

Na het bedenken van een goed businessmodel kan het zijn dat je het canvas wilt gebruiken om het businessmodel te presenteren aan anderen. In dat geval is het goed daar een mooie duidelijk presentatie van te maken waarmee je heel snel jouw verhaal begrijpelijk kunt overbrengen. Dit kan met een visual bijvoorbeeld in een poster, maar er er is meer mogelijk.

Wat is het Business Model Canvas

Het BMC biedt een hele gemakkelijke manier om alle relevantie informatie mbt tot een businessmodel gestructureerd en visueel te presenteren. Hierdoor ontstaat er een krachtig gereedschap waarmee goed te communiceren valt en waarmee bijvoorbeeld nieuwe businessmodellen ontworpen kunnen worden. Het biedt gesprekspartners een laagdrempelige manier om met elkaar complexe verbanden en afhankelijkheden in kaart te brengen en daarmee bijvoorbeeld een verandering van het BM inzichtelijke en bespreekbaar te maken. Meer over hoe het BMC werkt kan je hier lezen.

Voor wie

Iedereen die een nieuw business model helder wil krijgen. Voor iedereen die alternatieven voor een huidig model wil kunnen maken. Zeker wanneer het situaties betreft waar meerdere mensen met elkaar moeten kunnen praten over het businessmodel, schept een visual (het canvas) helderheid.

 

Tekst vs Visuals

Ik help jou om je businessmodel in kaart te brengen en er een visual van te maken die spreekt. Hiermee zul je instaat zijn meer inzicht te krijgen en betere beslissingen te nemen!

BEL MIJ 06 28 88 58 79

TWEE VOORBEELDEN

Fietskoerier Deventer

Burgerweeshuis Deventer